Oromyofunctionele therapie

Certificaat: kwaliteitsregister OMFT.

*Vanaf november 2017 sta ik vermeld in het Kwaliteitsregister OMFT. Dit houdt in dat er volgens een vast protocol wordt gewerkt betreffende de OMFT en dat de kennis up to date is. Nadere informatie: www.kwaliteitsregister-omft.nl. 

*In de praktijk worden cliënten gezien die na een periode van orthodontie een terugval krijgen in de stand van het gebit. Vaak is dit het gevolg van het feit dat de spieren in en rond de mond niet in evenwicht zijn, waardoor de het gebit een stand krijgt die niet wenselijk is.

*In de praktijk worden ook cliënten gezien die nog aan het wisselen zijn en een scheve tandenrij krijgen.  

*Er wordt zeer goed gekeken naar het slikken en hoe en wat de tong doet als je niet slikt en als je praat. Als er sprake is van een foute slikbeweging, is het belangrijk die te corrigeren. De tong is een zeer sterke spier en als de tong op de verkeerde plek ligt tijdens slikken, rust en spreken, is dat nadelig voor het gebit en kaak. Soms zijn de lipspieren onvoldoende ontwikkeld.  

*In de praktijk zijn alle apparaten die noodzakelijk zijn om de spierkrachten te meten aanwezig. De metingen worden gedurende de behandeling herhaald om de vooruitgang te meten. 

*Gedurende de behandeling worden foto's gemaakt volgens voorschrift, zodat de veranderingen van de mond en het gebit goed zijn vastgelegd. 

*Als het nodig is, maak ik gebruik van een myobrace appliance. Dit is een zeer belangrijk hulpmiddel en dit wordt regelmatig toegepast in de behandeling.

Nadere informatie: www.myobrace.com. 

*In toenemende mate werk ik samen met een aantal tandartsen en orthodontisten uit de regio. 

 

Onderstaand een voorbeeld, de foto's zijn geplaatst met toestemming van de cliënt en ouders. 

Bij aanvang: 10 mm overbeet, na 8 maanden 3 mm. 


Resultaat na 8 maanden OMFT-behandeling: